УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УЕБСАЙТА

НА ФИРМА „МОН МАРШЕ” ЕООД

 

 

ВНИМАНИЕ: Прочетете внимателно тези условия преди да ползвате този уебсайт.

Ако използвате този уебсайт означава, че приемате безусловно и без ограничения тези условия. Ако не приемате тези условия и не сте съгласни с тях, неизползвайте и напуснете веднага този уебсайт !

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Настоящите „Общи условия” уреждат взаимоотношенията между фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД като собственик на електронния магазин WWW.MONMARCHE.BG и на потребителите на електронния магазин WWW.MONMARCHE.BG. Тези условия обвързват всички потребители и всеки, който влезе в електронния магазин и разглежда неговите страници означава, че се съгласява, приема е се задължава да спазва тези „Общи условия” . Предлаганите в електронния магазин продукти се внасят и/или разпространяват от „МОН МАРШЕ” ЕООД.

РЕГИСТРАЦИЯ НА КЛИЕНТИ

Всеки клиент физическо или юридическо лице, който иска да направи покупка от електронния магазин WWW.MONMARCHE.BG , трябва да попълни форма за регистрация, като по този начин създава свой клиентски профил. По този начин регистрираното лице получава потребителско име и парола в процеса на регистрация за достъп и изразява съгласие с Общите условия за пазаруване в електронния магазин. Потребителят е отговорен със своето потребителско име и парола, че той лично от свое име ще прави поръчките и при констатирано некоректно ползване на името и паролата му ще уведоми незабавно електронния магазин WWW.MONMARCHE.BG. Когато попълвате формата за регистрация вие предоставяте и/или изпращате лична информация на този уебсайт, които ще се използват според правилата и условията на Закона за защита на личните данни. В уебсайта ще се обработва информация за / вашето име, адрес, имейл адрес, телефон за контакт /, която вие сте предоставили доброволно. Изпратената от вас информация се събира единствено за бързо и точно изпълнение на вашите поръчки. Фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД уведомява потребителите, че публикуваните техни лични данни няма да се преотстъпват на трети лица. Ако не желаете да събираме тази информация за вас, то тогава не ни я изпращайте.

ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

Имате възможност да направите и поръчка като "ГОСТ ПОСЕТИТЕЛ" с експресна поръчка без регистрация! При нея можете да поръчате 1 /една/ бройка като доставката е за сметка на клиента и нейната цена за територията на гр. София е 5 /пет/ лева, а за страна се определя от тарифата на куриерските фирми "Спиди" , "Еконт" и другите куриери.

НАЧИН НА ПАЗАРУВАНЕ, ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА И УСЛОВИЯ НА ПЛАЩАНЕ

След като вече сте направили вашата регистрация в електронния магазин WWW.MONMARCHE.BG вие имате право да поръчвате стоки и да определите начина на доставка. Поръчки се приемат 24 часа в денонощието, включително събота, неделя и официалните празници. Продуктите ще намерите в различни секции на уебсайта, където има публикувана снимка, цена и кратко описание на продукта. Посочената цена е за 1 брой в лева с включен ДДС. В посочената цена не се включва цената на доставката. След като направите вашата поръчка и ни я изпратите, тя придобива статус на „подлежаща на разглеждане”. Ние ще се свържем с вас по телефон и/или имейл, за да ви потвърдим наличността на поръчаните продукти, изпълнението на поръчката, цена на доставката, срок за доставка. В телефонния разговор / или по имейла/ клиента трябва да потвърди, цената на поръчаните продукти, цената на доставката и начина на плащане. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти / когато плащането е в брой/. Ако клиентът /или упълномощено от него лице/ не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД, наш дистрибутор извършващ доставката или наетата куриерска фирма до поискване от потребителя. Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Разликата за допълнителната /втора/ доставка на поръчката се поемат потребителя и от фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД . Потребителят заплаща такса от 5 /пет/ лева, когато доставката е на територията на гр. София, а фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД поема останалите разходи. За доставки в страна таксата за втората доставка се определя от тарифата на куриерската компания ангажирала се да направи доставката.

Крайната цената на поръчката се получава от сбора на цените на всички поръчани продукти. Крайната цена е с включен ДДС и тя не подлежи на промяна от момента на започване на поръчката до нейнота плащане, накрая към нея се добавя цената на доставката / ако вашата поръчка е над 50 лева доставката е безплатна на територията на град София /.

Фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД има право да променя цените по всяко време без предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати посочената по време на поръчката цена в електронния магазин. При допусната техническа грешка в WWW.MONMARCHE.BG фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД има право да откаже изпълнението на поръчката като по никакъв начин не дължи обещетение на на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако са направени такива. Възстановяването на сумите ще бъде направено в посочена от потребителя банкова сметка или чрез допълнително уточнен начин между двете страни.

При намалени или промоционални цени на продуктите новата цена се поставя под старата цена, като старата цена се зачертава. Срока на намалената или промоционалната цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец.

При плащане в брой на поръчаните стоки потребителя се задължава да заплати в момента на доставката на фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД или на негов представител / фирма дистрибутор отговаряща за съответния район на страната/ изпълняващ доставката пълната стойност на направената поръчка, ако поръчката се изпълнява от куриерска фирма то плащането е с /„наложен платеж”/. Ако в седемдневен срок от датата на доставката потребителя установи, че има разминаване между поръчаните и доставени стоки той има право да се откаже частично или изцяло от закупените стоки, като WWW.MONMARCHE.BG се задължава да възстанови частично или изцяло платената сума. Стоката може да бъде върната или заменена с друга стока само, когато е с напълно запазена търговска опаковка. Ако в този седем дневен срок потребителя не се откаже от закупените стоки, то WWW.MONMARCHE.BG приема платената сума като плащане на поръчаните стоките.

При плащане по банков път потребителя се задължава да депозира пълната стойност на направената поръчка в банковата сметка на WWW.MONMARCHE.BG. Ако в седемдневен срок от датата на доставката потребителя установи, че има разминаване между поръчаните и доставени стоки той има право да се откаже частично или изцяло от закупените стоки, като WWW.MONMARCHE.BG се задължава да възстанови частично или изцяло платената сума. Стоката може да бъде върната или заменена с друга стока само, когато е с напълно запазена търговска опаковка. В този седем дневен срок потребителя не се откаже от закупените стоки, то WWW.MONMARCHE.BG приема депозираната сума като плащане на поръчаните стоките.

Плащане с банкови карти чрез системата на БОРИКА. ВНИМАНИЕ : Може да използвате следните банкови карти: Visa, MasterCard и дебитни карти с лого Maestro. При доставката на наш служител, дистрибутор или куриер вие не дължите никакво плащане.

Плащането се извършва като клиентът прегледа представената информация за търговеца, описание на сделката, дата и номер на стокова разписка и сумата за плащане. След като клиентът се увери в тяхната коректност е необходимо да натисне бутона “Потвърждение”. След това автоматично бива пренасочен към Платежния сървър в БОРИКА. Там той въвежда данните на своята карта.

Ако транзакциията премине успешно в сайта се визуализира на електронна разписка за направеното плащане.

В случай, че системата по някаква причина не регистрира плащането (картата е блокирана, няма достатъчно налични средства, надхвърлени са лимитите за плащане, и др.), на клиента/картодържателя се визуализира съобщение, че транзакцията е неуспешна.
Ако клиентът не желае да потвърди плащането, а иска да го откаже окончателно, натиска бутона “Отказване”.

Когато начина на плащане е с карта или по банков път за ПРИЕТА ПОРЪЧКА се приема тази, която е потвърдена от наш администратор и има направено плащане от ваша страна и потвърждение от наша обслужващата банка за депозирана сума на вашата поръчка.

Фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД си запазва правото за промяна на условията за начин на пазаруване и условия на плащане, без предварително уведомяване на своите клиенти. 

УСЛОВИЯ  И СРОК НА ДОСТАВКА

 Фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД изпълнява Вашите поръчки всеки работен ден от понеделник до петък в часовия интервал от 8.30 часа до 17.30 часа само на ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАД СОФИЯ. Извън територията на град София, в цялата страна пратките се доставят с куриер или оторизиран дистрибутор. Моля когато поръчвате да се съобразите с това условие и да изберете правилния доставчик на поръчката. Доставките в страната от нашите дистрибутори или куриерски фирми се извършват според тяхното работно време.  Минималната стойност за изпълнение на поръчка е 20 лева.

Цената на доставка на нашата фирма за направената поръчка от вас поръчка е 5 лева за територията на град София.  Ако направите поръчка над 50 лева, то тогава Вашата поръчка ще бъде безплатна на територията на цялата страна до офисите на куриерска фирма"Спиди" .  Ако доставката се изпълнява от куриерска фирма, то тогава цената на доставката се определя от съответната ценова тарифа на куриерската фирма. От 01.07.2016 г. за доставки в страната можете да се възползвате от новата услуга на "Спиди" - "СПИДИ ПОЩА".  ТАЗИ УСЛУГА Е ВАЛИДНА САМО ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРАТКАТА ОТ ОФИС НА "СПИДИ". При тази услуга Вие не заплащате за килограм доставена пратка, а заплащате за размера на кашона. За повече информация се обърнете към офисите на "Спиди".  При поръчка клиента задължително трябва да посочи име, адрес за доставка, телефон и имейл за потвърждение на направената от него поръчка. При непопълване на гореизброените задължителни полета или публикуването на грешна или невярна информация фирмата не се обвързва с изпълнението на поръчката. Изпълнението на поръчките се извършва от 24 часа до 3/три/дни, взависимост от коя точка на страната е направена поръчката и нашето потвърждение за наличност поръчка.

Фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД си запазва правото за промяна на условията за доставка, без предварително уведомяване на своите клиенти.

ОТКАЗ ОТ ЗАКУПЕНА СТОКА

 Потребителят има право да се откаже от доставената стока в седемдневен срок от датата на доставката ако установи, че има несъответствие между поръчаните и доставени стоки, или стоката е претърпяла дефект по време на транспорта, като стоката трябва да бъде в първоначалния си вид –  оригинална , не нарушена опаковка, без да бъде нарушена нейната цялост и премахнати етикети или да бъде използвана. Фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД се задължава да възстанови частично/ ако е сгрешен един продукт/ или изцяло/ако е грешена цялата поръчка/ за своя сметка доставените стоки с други стоки и/или  да възстанови частично или изцяло платената сума. ако се установи, че допуснатите грешки са от негови служители. Ако допуснатите грешки са направени по невнимание на потребителя направената доставка ще бъде върната за сметка на потребителя и той е длъжен да заплати цената за връщане на стоката, ако доставката е направена от куриерска фирма по тяхната ценова тарифа. Ако доставката е направена от фирма „МОН МАРШЕ” ЕООД или фирма дистрибутор отговаряща за съответния район на страната, то тогава потребителя дължи такса от 10 лева.

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

При възникнали спорни ситуации,  недоразумения и неуредени въпроси, клиента има право да се обърне към наш служител на посочения за контакт адрес.

Фирма "МОН МАРШЕ” ЕООД си запазва правото за промяна на „Общи условия”, които могат да бъдат актуализирани по всяко време, без предварително уведомяване на своите потребители. Фирма "МОН МАРШЕ” ЕООД не носи отговорност, ако потребителя не е прочел последния вариант на настоящите „Общи условия”.

 

Актуализация : 01.09.2016 г.