Алкохол

 1. ПЕРО ДАБО ликьор крем от праск...
  16.99 лв.
  -
  +
 2. ПЕРО ДАБО ликьор крем от диви...
  16.99 лв.
  -
  +
 3. ОН/ОФ ром бял традиционен 700...
  22.99 лв.
  -
  +
 4. ОН/ОФ ром традиционен 1 л.
  33.99 лв.
  -
  +
 5. ОН/ОФ ликьор от зелена мента 7...
  13.99 лв.
  -
  +
 6. ПЕРО ДАБО КИРШ ликьор от череш...
  19.99 лв.
  -
  +
 7. ОН/ОФ червен вермут 1 л.
  14.69 лв.
  -
  +
 8. ОН/ОФ текила 700 мл.
  29.99 лв.
  -
  +

За никого не е тайна, че алкохолът е част от всеки един празник. Благодарение на него, ние до известна степен успяваме да се отпуснем, наслаждавайки се пълноценно на момента и игнорирайки стреса, напрежението, тревогите. Разбира се, консумацията му задължително следва да бъде в умерени количества. В противен случай бихте могли да попаднете в нежелана ситуация – моментът, в който преставате да чувате, виждате и помните.


Е, нека не мислим за най-лошото и да не забравяме, че всеки разумен и прагматичен гражданин знае добре своята мярка и не позволява тя да бъде превишена. Ние от АПТА.БГ ви съветваме да пийвате чаша ликьор, текила или вермут в края на дългия работен ден и ви гарантираме, че мигновено цялото онова напрежение ще се свлече от тялото ви. Нека не забравяме нещо изключително важно – правилният избор на алкохол.


За да бъдем максимално полезни на нашите клиенти, то ние сме им селектирали почти неизчерпаемо разнообразие от алкохолни напитки, сред които да извършат своя избор. Имате възможността да грабнете една, две, три или повече бутилки. Ние не налагаме ограничения, които вие да спазвате. Пазарувайте на воля и инвестирайте своите пари на правилното място и в качествени продукти.


Някой от продуктите, които ще откриете в АПТА.БГ


Вермут ON/OFF - включи забавлението/ изключи скуката.


Вермута ОН/ОФ е ароматизирано вино, приготвено от вина, чието характерно ароматизиране е получено чрез задължителното използване на подходящи субстанции, добити по-специално от видовете билки. За подслаждане могат да се използват само карамелизирана захар, захароза, гроздова мъст, концентрирана ректифицирана гроздова мъст и концентрирана гроздова мъст.


Вермутите се подразделят в пет групи : сух вермут, със съдържание на захар не повече от 4 %, бял вермут, със съдържание на захар от 10 до 15 %, червен вермут със съдържание на захар повече от 15 %, розов вермут със съдържание на захар между бял и червен и битер - горчив вермут, който се отнася към битер вината.


Изборът на подходящо питие е от голямо значение, когато искате да оставите приятно впечатление у своите гости. В случай че разполагате с бутилка вермут, знайте, че това ароматизирано вино по правило се поднася преди хранене, тъй като идеята е да стимулира апетита. Прието е да се изпива до стотина грама от питието.


Текила "ON/OFF"


Текилата е популярна спиртна напитка, която произлиза от Мексико. Тя се получава от ферментиралия сок на растение, известно с името синьо агаве. Въпросната култура вирее в предели на град Текила и поради това е наречена на едноименния град. Според местните жители в този край напитката се приготвя вече повече от две столетия.


Растението, от което се прави алкохолното питие, много наподобява кактус. Има дълги, заострени в края, листа, които са покрити с бодлички. Когато растението навърши една година, то се освобождава от разклонения. Премахват се и неговите издънки. Така растението започва да наедрява и съответно да образува повече от своя сок. Когато култивираното растението навърши десетина години, настъпва другият много важен момент за производителите най-после могат да извлекат течност от неговата сърцевина.


За да се събере сок, се отрязват листата на синьото агаве. След като се свари и охлади, сърцевината се смачква, а сокът се филтрира. Така добитата течност се смесва с мая, а понякога и със захар. След това са нужни около десетина дни, за да протече ферментацията. После течността се дестилира, като процесът се осъществява на два етапа. Преди да се бутилира, текилата отлежава известно време в дървени каци. Това обикновено не продължава повече от три години.


Тези и още много други видове напитки ще откриете в категорията „Алкохол” в онлайн магазина АПТА.БГ. Бъдете разумни и прагматични - веднъж вкусили от висококачествените питиета, то никога няма да пожелаете да пазарувате от никое друго място. Направете правилния избор!