ЕКСПЕРТ КЛУБ френско червено вино Lussac Saint - Emilion 750 мл.
За да може да произвежда грозде за производството на силно изразителни вина, то трябва да отговаря на няколко условия: подходящ тероар - почва, климат, изложение и лозя, засадени в съответствие с този тероар – разнообразие на сортовете и подходяща подложка. Сортовете, които се отглеждат в този тероар от белите вина са Семийон, Совиньон и Мускадел, а от червените вина са Сира, Гренаш, Каринян, Мерло, Каберне Совиньон и Каберне Фран.
Разположена в сърцето на Бордо, между най-прочутите лозя, областта СЕН - ЕМИЛИОН притежава идеалните за производството на вина почва и микроклимат. Тъй като направата на едно добро вино изисква много усилия, жителите на този регион са съумели да се възползват от опита на предните поколения и от технологиите в модерното производство, за да предоставят най-доброто. Философията на избата е да се отговори на очакванията на потребителите и да се предложи изискано вино с елегантен и плодов вкус. Винификацията се извършва внимателно и естествено, без да се добавят мая или оразмеряване с прием кочан като естествен антиоксидант. Накисването на виното е дълъг процес, за да се получи оптимален добив на основни компоненти (танин, цветни и плодови). Виното се произвежда от (75% Мерло и 25% Каберне Фран) като осигурява баланс между гъвкавост и плодов аромат. И накрая, за да се гарантира правилното стареене на виното, то трябва да се съхранява, в бутилка, далеч от светлина, на място, без резки промени в температурата. Виното трябва да зрее 12 месеца и може да се пие едва след третата година от прибиране на реколтата. Препоръчва се да се сервира с меки сирена, червени меса, скара,птиче месо или дребен дивеч. Чашата за червено вино трябва да е във формата на лале или бъчвообразна. Сервира при температура от 16-18 градуса. Виното е от реколта 2008 г.
Продуктът се произвежда във Франция.