СЕН ЕЛОА кестени печени на огън 420 гр.


Код
150450

Тегло
0.5 кг.

15.99 лв.
-
+


Кратко описание
Сен Елоа кестени 420 гр.

Безплатна

доставка над 59.99 лева

  •  Плащане при доставка
  •  Доставка за цяла България
  •  Бърза доставка

СЕН ЕЛОА кестени печени на огън 420 гр.

СЕН ЕЛОА селектира за Вас най-добрите френски зеленчуци, за да усетите благата на природата!

Ние отглеждаме зеленчуците във Франция и ги пакетираме по най-добрия начин, за да запазим техните хранителни и вкусови качества. На всяка наша опаковка ще намерите знак, с френското знаме и контурите на страна, с който Ви гарантираме, че продуктът се отглежда във Франция и артикула е оригинален и качествен.

Кестените не могат да се консумират в суров вид, тъй като съдържат сапонини и това им придава твърде тръпчив вкус. Когато се опекат, част от нишестето се хидролизира до захари и те придобиват сладникав приятен вкус и аромат. Те се използват при приготвянето на пюрета, за пълнеж на птици, за гарнитура към печено месо, за торти и други сладки. В захарната промишленост се използват за плънка на бонбони.

Най-напред те се грижат за здравето на храносмилателната система, защото са богати на фибри. Разтворимите фибри задържат водата и дават усещане за ситост след консумацията на кестени. Те образуват гел текстура и именно тя създава усещането за ситост. Освен това регулират нивата на холестерола и кръвната захар. Неразтворимите фибри ускоряват храносмилателния процес като помагат да намалите запека и да регулирате дейността на червата. Богати са на въглехидрати. Организмът ви се нуждае от въглехидрати, тъй като те са важни за функцията на нервната система и дават енергия на тялото ви. Въглехидратите биват сложни и прости. В кестените се съдържат сложни въглехидрати. Те се усвояват по-бавно, което ви дава енергия за по-продължително време. Богати са на витамини. Кестените са богати на минерални соли, главно калий, фосфор, магнезий, калций, натрий и желязо. Съдържат витамин В6, а също така фолиева киселина, тиамин и рибофлавин. Освен, че дават енергия на тялото ви, кестените се грижат за красотата на кожата и подобряват мозъчната функция. Намаляват риска от заболявания. Кестените имат високо съдържание на манган. Това е минерал – антиоксидант, който се бори срещу свободните радикали. Намалява риска от рак и сърдечни заболявания. Манганът участва и в производството на съединителната тъкан и съсирването на кръвта. Правят костите по-здрави. Кестените съдържат и добри количества мед, който повишава здравината на костите, помага при образуването на червените кръвни клетки и засилва имунната система. Кестените съдържат 20% от препоръчителната дневна доза на минерала мед.

Ето защо Ви препоръчваме да ги включите във Вашето меню за по - здравословен начин на живот !

Съставки: Белени кестени, сол – 0.01 грама за 100 грама продукт.

Продуктът произвежда във Франция.

Други продукти

Loading...