СЕН ЕЛОА деликатес от четири вида гъби - печурка, кладница, шийтаке и скрежовка 400 грама.


Код
150006

Тегло
0.4 кг.

6.99 лв.
-
+


Кратко описание
Сен Елоа гъби 400 грама.

Безплатна

доставка над 59.99 лева

  •  Плащане при доставка
  •  Доставка за цяла България
  •  Бърза доставка

СЕН ЕЛОА деликатес от четири вида гъби -  печурка, кладница, шийтаке и скрежовка 400 грама.

СЕН ЕЛОА селектира за Вас най-добрите френски зеленчуци, за да усетите благата на природата!

Ние отглеждаме зеленчуците във Франция и ги пакетираме по най-добрия начин, за да запазим техните хранителни и вкусови качества. На всяка наша опаковка ще намерите знак, с френското знаме и контурите на страна, с който Ви гарантираме, че продуктът се отглежда във Франция и артикула е оригинален и качествен.

Гъбите са подходящи за супи, различни видове салати, за пици и спагети, като гарнитура – гъби в масло, гъби с ориз и добавка към любимите Ви местни ястия – пиле с гъби, пържола с гъби. Осигурете на Вашия организъм необходимите му вещества и минерали !

Състава на гъбите е същия както при зеленчуците. Въпреки голямото съдържание на вода (85-90%) в тези растения, хранителната стойност на гъбите е голяма. Те са по-хранителни от всички житни растения. Дори са равностойни на граха, морковите и лещата. Установено е още, че някои сортове гъби има почти еднаква енергийна стойност с тази на месото. Гъбите са една от най-добрите храни за хора, страдащи от нервно разстройство. Причина за това е високото съдържание на фосфор, който действа изключително благоприятно на нервната система. Най-много фосфорна киселина и калий има в кожата на гъбата, докато в пънчето те са по-малко. Освен за нервната система, гъбите се препоръчват и за превенция на анемия. Белтъчините на тези растения имат качествата и на растителните и животинските белтъчини. В плодните тела на гъбите влизат важните за организма витамини А, В, С и D. Най-много са витамините от групата В и D. В гъбите има още ценното вещество лецитин, съдържащо фосфор и витамин D. БЯЛАТА ПЕЧУРКА регулира имунната система. Според изследванията има способност да прекъсва растежа на туморни клетки при диагноза рак на гърдата.

Гъбите ШИЙТАКЕ, наричани още дъбови гъби или гъби черна гора с произход от Япония, Китай и Корея. Те често се използват в традиционната китайска медицина, поради предполагаемите им лечебни свойства, а някои ги оценяват според здравните им ползи и като супер храна. Нека да разберем защо. Гъбите шийтаке съдържат активно съединение, наречено лентинан (форма на бета-глюкан), която стимулира имунната система, което от своя страна активира клетки и протеини, които могат да попречат на ракови образувания. Също така те са източник на антиоксиданти, като селен, който може да елиминира канцерогенните ефекти на свободните радикали. Намаляват холестерола. Медта е важен минерал, който се съдържа в гъбата и 100 грама от нея могат да осигурят 45% от необходимия дневен прием. Също така медта работи в съвместно с желязото – още един минерал, който също се съдържа в шийтаке – за образуване на хемоглобин в червените кръвни клетки, което от своя страна пренася кислород от белите дробове до клетките на организма. Недостигът на мед може да доведе до анемия, лоша кожа, преждевременно побеляване на косата и дори остеопороза.

Гъбата КЛАДНИЦА отглеждана на дърво съдържа вещество, наречено бета-глюкан, което е в състояние да инхибира туморни клетки, от голяма полза е в борбата с вируси, за имунната система, понижава кръвната захар и нивата на холестерола. Тя е подходяща за профилактика на атеросклероза и високо кръвно налягане.  Минералите съдържащи се в нея, действат като регулатор на метаболизма. Обикновено те са част от различни ензими и са основният градивен материал в костите. Кладицата е богата на рибофлавин, което позволява да се разглежда като една от най-полезните гъби за запазване на зрителната острота. Те съдържат големи количества желязо, фосфор и цинк. това прави гъбата известнна като необходима съставна част на вегетарианската диета. До известна степен те могат да заменят животински източници на фосфор, цинк.

Редовната консумация на СКРЕЖОВКА се отразява добре на здравето ни. Този вид гъба има свойството да намалява нивата на кръвната захар и холестерола. Освен това се отразява добре на сърдечната дейност и нормализира кръвното налягане. Действа противовъзпалително и общо укрепващо. Подпомага организма при вирусни инфекции. Скрежовката има вкусно и ароматно месо, което може да се вложи във всевъзможни гъбени ястия. Най-вкусни, разбира се са младите гъбки. Те се подлагат на печене, пържене, варене, мариноване и паниране. Поставят се в ризото, салати, разядки, пастети. Комбинират се с други гъби, зеленчуци, картофи листни зеленчуци, маслини, лук, свинско, говеждо и птиче месо. В Западна Европа се приема за деликатес.

Ето защо Ви препоръчваме да ги включите във Вашето меню за по - здравословен начин на живот !

Съставки: Гъби в различно съотношение: Печурки, шийтаке, скрежовка, кладница, вода,подкиселител: лимонена киселина;антиоксидант:аскорбинова киселина. Възможни са следи от краве мляко, целина.,сол – 0.65 грама за 100 грама продукт.

Продуктът се пакетира във Франция.

Други продукти

Loading...