ЕКСПЕРТ КЛУБ френско вино розе Cabernet d’Anjou 750 мл.
Cabernet d’Anjou е тихо розе вино, произведено в лозарския масив на Лоара, лозе в западна Франция и по-точно във винарския регион Анжу-Сомюр. Неговият тероар се характеризира с океански климат с континентални влияния и креда, туфа, пясъчни, глинести и силикатни поч-ви. Сортовете грозде, които са използвани за това вино са: Каберне Фран и Каберне Сови-ньон.
Виното Cabernet d'Anjou съществува само като сладко или меко розе, то може да се продава като първокласно. Това е вино, което е много специфично за лозята в долината на Лоара, про-изведено само както подсказва името му, както с каберне фран, така и със совиньон. Цветът на Cabernet d'Anjou е наситено розов с много красиви сьомгови отблясъци. На носа доминират червени плодове с нотки на ягода, касис, малина, смесени с флорални аромати като роза. На вкус това е вино с красива субстанция, плътна и кадифена с много хубав захарно-алкохолен баланс. Възхитени сме от красива свежест, която държи виното във финала, върху изненадва-щи нотки на мента и английски бонбони. Това са гурме вина, истински лакомства за следобед или като аперитив. Отличен за десерти с шоколад и червени плодове.
Cabernet d’Anjou може да се комбинира много добре с аперитиви, предястия, основни ястия или десерти. Препоръчва се да се консумира като аперитив с шунща и моцарела, като основно ястие макарони карбонара, панирани тиквички, с патешки шиш с манго, като десерт с ягодов или малинов тарт. Препоръчваме ви виното да се сервира с температура от 8/10°С.
Виното Cabernet d’Anjou розе има френския етикет AOC (Контролирано наименование за про-изход), както и европейския етикет AOP (Защитено наименование за произход).
Бутилирано от: PRAHECQ, Франция