ЕКСПЕРТ КЛУБ френско вино розе Cabernet d’Anjou 3 л.
Cabernet d’Anjou е тихо розе вино, произведено в лозарския масив на Лоара, лозе в запад-на Франция и по-точно във винарския регион Анжу-Сомюр. Неговият тероар се характери-зира с океански климат с континентални влияния и креда, туфа, пясъчни, глинести и сили-катни почви. Сортовете грозде, които са използвани за това вино са: Каберне Фран и Ка-берне Совиньон.
Виното Cabernet d'Anjou съществува само като сладко или меко розе, то може да се продава като първокласно. Това е вино, което е много специфично за лозята в долината на Лоара, про-изведено само както подсказва името му, както с каберне фран, така и със совиньон. Цветът на Cabernet d'Anjou е наситено розов с много красиви сьомгови отблясъци. На носа доминират червени плодове с нотки на ягода, касис, малина, смесени с флорални аромати като роза. На вкус това е вино с красива субстанция, плътна и кадифена с много хубав за-харно-алкохолен баланс. Възхитени сме от красива свежест, която държи виното във фина-ла, върху изненадващи нотки на мента и английски бонбони. Това са гурме вина, истински лакомства за следобед или като аперитив. Отличен за десерти с шоколад и червени плодо-ве.
Cabernet d’Anjou може да се комбинира много добре с аперитиви, предястия, основни ястия или десерти. Препоръчва се да се консумира като аперитив с шунща и моцарела, като основно ястие макарони карбонара, панирани тиквички, с патешки шиш с манго, като десерт с ягодов или малинов тарт. Препоръчваме ви виното да се сервира с температура от 8/10°С.
Виното Cabernet d’Anjou розе има френския етикет AOC (Контролирано наименование за про-изход), както и европейския етикет AOP (Защитено наименование за произход).
Виното е предпазено от окисление и светлина, като по този начин са запазени перфектно неговите качества. След махане на капачката, можете да го запазите 4 седмици.
Начин на употреба: Отстранете етикета и повдигнете предпазителя; преместете капачката и освoбoдете кранчето, отстранявайки предпазителя; извадете помпичката, от която тече вино-то, издърпвайки я върху езичето; натиснете кранчето, за да потече виното.
Бутилирано от: Expert Club, Франция