ЕКСПЕРТ КЛУБ френско шампанизирано вино сухо Кларет де Ди 750 мл.
Шампанското е пенливо вино произведено в облостта Шампан като се използват определени сортове вина и се спазва традиционната френска технология. Със създаването на Международен комитет на шампанските вина се разработва и стандарта за производство на вината Шампан в едноименната провинция и технологията за производство на гроздето и виното, включително и най-подходящите сортове за тази технология – „Шардоне“, „Пино ноар“ и „Пино мьоние“. При спазване на тези условия се позволява върху етикета на бутилката да бъде записано „шампан“. През 2005 г. е забранено дори използването на термина шампански метод за вината, произведени в други райони на Франция и света, а се допуска използването на термина традиционен метод.
„Кларет де Ди” е естествено пенливо бяло вино от региона на долината на Рона във Франция. То е изработено от Тамянка (75% минимум - това е сорт на Муската) и Кларет бял (25% максимум) като сортове грозде. Отглежда се върху варовита почва, която има функцията осигурява необходимата влага на лозята през дългите и сухи летни месеци. Сервира се охладено при температура от 6 до 8 градуса.
Шампанизираното вино може да се съчетава със следните видове храни : салати, меки и твърди сирена, риба и рибни продукти и хлебни изделия. Сервирайте студено и се насладете на изтънчените френски вкусове и аромати !
Продуктът се произвежда във Франция.