ОН/ОФ текила 700 мл.


Код
200002

Тегло
0.8 кг.

10.79 лв.
-
+


Кратко описание
ОН/ОФ текила 750 мл.

Безплатна

доставка над 59.99 лева

  •  Плащане при доставка
  •  Доставка за цяла България
  •  Бърза доставка

ОН/ОФ текила 750 мл.

Текила "ON/OFF"- включи забавлението, изключи скуката !

Текилата е популярна спиртна напитка, която произлиза от Мексико. Тя се получава от ферментиралия сок на растение, известно с името синьо агаве. Въпросната култура вирее в предели на град Текила и поради това е наречена на едноименния град. Според местните жители в този край напитката се приготвя вече повече от две столетия.

Растението, от което се прави алкохолното питие, много наподобява кактус. Има дълги, заострени в края, листа, които са покрити с бодлички. Когато растението навърши една година, то се освобождава от разклонения. Премахват се и неговите издънки. Така растението започва да наедрява и съответно да образува повече от своя сок. Когато култивираното растението навърши десетина години, настъпва другият много важен момент за производителитете най-после могат да извлекат течност от неговата сърцевина. За да се събере сок, се отрязват листата на синьото агаве. След като се свари и охлади, сърцевината се смачква, а сокът се филтрира. Така добитата течност се смесва с мая, а понякога и със захар. След това са нужни около десетина дни, за да протече ферментацията. После течността се дестилира, като процесът се осъществява на два етапа. Преди да се бутилира, текилата отлежава известно време в дървени каци. Това обикновено не продължава повече от три години.

Текилата се разлива в специални за целта тесни чашки, които са известни под наименованието кабалитос. Важно е да се знае, че тя не трябва да бъде нито прекалено охладена, нито твърде топла. Температурата на напитката трябва да бъде умерена. При консумацията на питието често се използват сол и лимонови резенчета, макар че тяхното присъствие изобщо да не е задължително. По правило дланта (по-точно пространството между палеца и показалеца) се натърква с лимон, след което се наръсва със сол. След това дланта се облизва и на екс се поглъща шот с текила. Не е никак лоша идея след това да се хапне цяло парче лимон.

Текилата намира широко приложение в приготвянето на коктейли. Тя се комбинира с лимонов сок, със сок от лайм, с доматен сок, със сок от портокал или с тоник. Любители на мексиканския алкохол смело го добавят към топли напитки като кафе и чай. Други предпочитат да го смесят с джин, коняк, уиски и водка. Текилата успява да се промъкне и в кулинарията. Тя се използва при мариноването на свинско, телешко и пилешко месо.

Насладете се на нашите качествените напитки като ВКЛЮЧЕТЕ забавлението и ИЗКЛЮЧЕТЕ скуката !

Продукта е произведен в Мексико.

Други продукти

Loading...